woensdag, september 30, 2009

Laatste loodjes werkzaamheden viaduct Zwijnaarde

Het einde van de werkzaamheden aan de E17 op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde is in zicht. In de komende twee weekends pakt Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen de spoorvorming op de rijrichting Kortrijk aan. Hierdoor zal het verkeer richting Kortrijk in de weekends van 2 en 9 oktober 2009 slechts één rijstrook ter beschikking hebben. Op 12 oktober start de laatste fase van de werkzaamheden, namelijk de aanleg van een nieuwe toplaag op de parallelweg van de E17 ter hoogte van het UZ.

Net voorbij het viaduct in de richting van Kortrijk is het wegdek van de E17 beschadigd door spoorvorming. In de weekends van 2 en 9 oktober krijgt deze zone een nieuwe toplaag in asfalt. Aangezien er op deze plaats geen pechstrook is, zal het verkeer er slechts één rijstrook ter beschikking hebben. Om de verkeershinder tot een minimum te beperken voeren we de werkzaamheden uit in het weekend, telkens van vrijdagavond 21u tot maandagmorgen voor de spits. De verkeerssituatie richting Antwerpen blijft zoals nu. Op maandag 12 oktober zullen alle drie rijstroken terug open zijn voor het verkeer. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen.

Op 12 oktober 2009 wordt er gestart met werkzaamheden op de parallelweg van de E17 richting Kortrijk, tussen de afrit naar het UZ Gent en het punt waar de E17 en de parallelweg terug samenkomen. De weg krijgt een nieuwe toplaag in asfalt. Na de wegwerkzaamheden zal het vernieuwde wegdek veiliger zijn en comfortabeler rijden. Ze zullen vijf dagen duren, als het weer goed blijft. Ter hoogte van de werken zal het verkeer op één rijstrook gebracht worden. Dit zal voor grote verkeershinder zorgen. Doorgaand verkeer wordt aangeraden de E17 in Destelbergen te verlaten en de R4 te nemen richting Merelbeke. Daar kan men de E40 oprijden richting Oostende. De afrit naar het UZ Gent blijft de volledige duur van de werkzaamheden open.

Als bijlage het plan van de werkzaamheden aan het viaduct van Zwijnaarde. Filetype: pdf , Size: 3218478 bytes )

Labels:

vrijdag, september 11, 2009

Wegwerkzaamheden Jules de Saint-Genoisstraat

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september 2009 herstelt de Stad Gent een ingezakt deel van de rijweg in de Jules de Saint-Genoisstraat (Gentbrugge). De straat wordt voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid via de Gontrodestraat, de Peter Benoitlaan en de Tuinwijk Ter Heide.

Labels:

donderdag, september 10, 2009

Verkeershinder Peperstraat

Op vrijdag 11 september 2009 voert een firma verhuiswerkzaamheden uit met een goederenlift in de Peperstraat te Gent. De Peperstraat wordt voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten.

Het verkeer van de Poel en de Hoogstraat wordt omgeleid via de Holstraat, de Papegaaistraat, de Rozemarijnbrug, de Coupure Links, de Contributiebrug, de Contributiestraat, de Hoogstraat en de Begijnengracht.
Het verkeer van de Burgstraat wordt omgeleid via het Sint-Elisabethplein, de Rabotstraat, de Basseveldestraat, de Hector Van Wittenberghestraat, de Begijnhoflaan, de Brugsepoortstraat en de Hoogstraat.

Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tot aan de grens van de werf.

Labels:

dinsdag, september 08, 2009

Werkzaamheden in de Kunstlaan

In de Kunstlaan wordt er een dubbelrichtingsfietspad aangelegd tussen de dubbele bomenrij in de middenberm. Dit fietspad moet voorzien in een veilige verbinding voor fietsers tussen de stadsring (R40) en het Sint-Pietersplein en de studentenbuurt. Door deze werken is de Kunstlaan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De Kunstlaan wordt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag 7 september 2009 tot en met eind oktober 2009. Plaatselijk verkeer tot aan de werfzone blijft mogelijk.

Volgende omleiding wordt voorzien:
- Verkeer komende van de Citadellaan volgt de Overpoortstraat, Kazernenstraat, Jacob Jordaensstraat en Eekhout.
- Verkeer komende van de Charles De Kerckhovestraat volgt Eekhout, Jacob Jordaensstraat, Kazernenstraat en Sint-Amandsstraat.

De werken zullen onvermijdelijk enige hinder veroorzaken. De aanleg van het fietspad zal echter een flinke verbetering zijn voor de veiligheid en het comfort van de vele fietsers die deze as gebruiken.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge