maandag, januari 25, 2010

Komende maanden wegenwerken aan Gentse Watersportbaan

Van maandag 25 januari tot en met vrijdag 14 mei voert de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen werkzaamheden uit op de Verenigde Natieslaan in Gent. Naar analogie met de overzijde van de Verenigde Natieslaan wordt de oude fiets- en trottoirverharding er uitgebroken en vervangen door klinkers. Daarbij zal er een duidelijke kleurafbakening zijn tussen het trottoir en het fietspad. De werken zullen gefaseerd verlopen waarbij het verkeer van twee naar één rijstrook langs de werken wordt geleid. Op het afgesloten rijvak wordt een veiligheidszone voorzien voor voetgangers en fietsers. De parkeerstrook wordt tijdens de werken ingenomen door de werf.

Labels:

zaterdag, januari 16, 2010

- Afsluiten Pégoudlaan in beide richtingen voor bouw Zuidelijke brug

Op de site The Loop in Gent vormt de bouw van de Zuidelijke brug over de Pégoudlaan het sluitstuk om verdere ontwikkeling van de site mogelijk te maken: wanneer deze brug opengesteld wordt voor het verkeer, zal de geplande grote lusvormige ontsluiting van dit nieuwe stadsdeel een feit zijn. Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 januari 2010 wordt hiervoor de Pégoudlaan ’s nachts afgesloten.

De bouw van deze Zuidelijke brug is van start gegaan in september 2009. De werken zijn zover gevorderd dat met de bekistingswerken van het brugdek zelf gestart kan worden. De aannemer CEI-De Meyer voorziet het plaatsen van deze bekistingen boven de Pégoudlaan in de week van maandag 18 tot en met vrijdag 22 januari 2010, waarbij telkens ’s nachts zal gewerkt worden. Vier opeenvolgende nachten zal daarvoor telkens van 20.30 tot 6 uur de Pégoudlaan in beide richtingen worden afgesloten. De vijfde nacht is voorzien als reserve.

Overdag zal in die periode alle verkeer normaal kunnen verlopen. De vrije hoogte zal beperkt zijn tot 4 m. Tijdens de nachtelijke werken zijn omleidingen voorzien, die met de nodige vooraankondigingen duidelijk op alle op de Pégoudlaan aansluitende wegen zullen worden opgesteld.

Beknopt zullen volgende omleidingen gelden:
- Verkeer op de E40 van Oostende naar Brussel richting R4: neem afrit 13 Drongen en volg de omleidingen richting R4 of Flanders Expo,
- Verkeer op de E40 van Brussel naar Oostende richting R4: neem afrit 13 Drongen en volg de omleidingen richting R4 of Flanders Expo,


- Verkeer op de N43 (Kortrijksesteenweg) van Deinze naar Gent richting R4: neem oprit E40 richting Oostende, vervolgens afrit 13 Drongen en volg de omleidingen
richting R4 of Flanders Expo,
- Verkeer op de N43 (Kortrijksesteenweg) van Gent naar Deinze richting R4: neem oprit E40 richting Oostende, neem afrit 13 Drongen en volg de omleidingen
richting R4 of Flanders Expo,
- Vrachtverkeer (+3.5 ton): volg de omleidingen die voor gewoon autoverkeer gelden tot aan afrit Expo op R4: hier nog rechtdoor rijden tot aan afrit Maria Middelares ziekenhuis, draai daar de N43 (Kortrijksesteenweg) op en volg vervolgens aan het Q8-station de tramsporen.

Zodra deze werken uitgevoerd zijn, kunnen de werken aan het brugdek verder verlopen zonder verkeershinder. Pas op een latere datum zal, voor het wegnemen van de bekistingen, opnieuw een aankondiging volgen voor een beperkte periode van omleidingen.

Er wordt voorzien dat de Zuidelijke brug over de Pégoudlaan in de zomer van 2010 opengesteld kan worden voor het verkeer. Daarmee zullen de infrastructuurwerken op The Loop echter nog niet voltooid zijn. Aan de noordzijde van dit nieuwe stadsdeel zal, ter vervanging van de huidige tijdelijke brug over de Pégoudlaan, ook nog een definitieve noordelijke brug gebouwd worden. Ook zullen aan de oostelijke zijde van de Pégoudlaan nog werken uitgevoerd worden om het huidige tracé van de lusvormige ontsluiting ingrijpend te verbeteren. Een eerste deel van deze laatste werken zal uitgevoerd worden in de zomer van 2010.

Labels:

maandag, januari 04, 2010

Verkeershinder Korte Meer op 5 januari

Op dinsdag 5 januari 2010 monteert een aannemer van 5.30 tot en met 10 uur een kraan in de Korte Meer. De Korte Meer wordt voorbij de parkeergarage voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid via de Zonnestraat, het Koophandelsplein, de Recollettenbrug, Onderbergen, de Jakobijnenstraat, de Hoornstraat en de Voldersstraat.
De parkeergarage blijft tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar voor in- en uitrijdend verkeer. De wagens die de garage verlaten moeten via de Universiteitstraat en de Kouterdreef wegrijden.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge