donderdag, september 30, 2010

Geluidsschermen Erpe-Mere: E40 richting Gent maand vroeger open dan gepland

De werkzaamheden voor het plaatsen van geluidsschermen op de E40 richting Oostende te Erpe-Mere zijn een maand sneller klaar dan voorzien. Dankzij een knappe prestatie van de aannemer kan de snelweg richting Gent al op 01 oktober open voor het verkeer. In de nacht van donderdag 30 september op 1 oktober zal de signalistatie weggenomen worden.

De werkzaamheden voor het plaatsen van geluidsschermen op de E40 richting Oostende te Erpe-Mere zijn een maand sneller klaar dan voorzien. Dankzij een knappe prestatie van de aannemer kan de snelweg richting Gent al op 01 oktober open voor het verkeer. In de nacht van donderdag 30 september op 1 oktober zal de signalistatie weggenomen worden.

Verkeerssituatie richting Oostende: in de nacht van 30 september op 1 oktober wordt de signalistatie ter hoogte van de werf in Erpe-Mere weggenomen. Van 19:00 u tot 22:00 u zal het verkeer 2 rijstroken ter beschikking hebben. Vanaf 22:00 u tot 06:00 u zal het verkeer slechts 1 rijstrook ter beschikking hebben.

De veiligheid van de wegenarbeiders en de weggebruikers is een prioriteit. Daarom vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer met aandrang aan de automobilisten om de snelheidsbeperking van 70 km/u te respecteren. De politie blijft snelheidscontroles uitvoeren.
Lees ook: Investeren in veilige wegen red mensenlevens

Labels: ,

maandag, september 27, 2010

Wegenis- en rioleringswerken in de Jan Palfijnstraat

De Stad Gent en Waterwegen en Zeekanaal nv willen de gedempte Nederschelde tussen het Bisdomplein en de Nieuwbrugkaai openen. Hierdoor wordt de historische samenvloeiing van Leie en Schelde hersteld en komt er een rechtstreekse verbinding tussen het stadscentrum en de Sint-Baafssite. Naar aanleiding van dit project zorgt de Stad Gent voor de heraanleg van een aantal straten in de omgeving. De Jan Palfijnstraat wordt als eerste aangepakt.

Binnen dit project startte Waterwegen en Zeekanaal nv in de week van 20 september 2010 met de bouw van de nieuwe Scaldissluis ter hoogte van de Oude Beestenmarkt. De werken omvatten de bouw van de sluis met kajakglijbaan, de elektromechanische uitrusting voor de zelfbediening ervan en de bouw van een dienstgebouw met publiek sanitair naast de Scaldissluis. De eerste spadesteek voor dit project vond plaats op woensdag 22 september 2010.

In de omgeving van dit project investeert de Stad Gent in de heraanleg van een aantal straten. De Jan Palfijnstraat is de eerste straat die binnenkort aangepakt wordt. Later volgen nog de Gildestraat, de Kalvermarkt en de Zilverenberg. De werken in de Jan Palfijnstraat starten op maandag 27 september en zullen ongeveer 40 werkdagen duren. De Jan Palfijnstraat wordt heraangelegd als woonerf.

Een woonerf is een autoluwe straat die zo is aangelegd dat doorgaand verkeer wordt afgeraden. Bij een woonerf zijn er geen verhoogde, afgebakende voetpaden zodat voetgangers, fietsers en autobestuurders plaats hebben van gevel tot gevel. De rijweg in de Jan Palfijnstraat krijgt een bestrating in keien. De parkeervakken krijgen keien in een andere kleur en in een ander formaat waardoor de parkeervakken duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van het woonerf. Vier plantvakken zorgen voor een groene toets in de straat. Daarnaast krijgt de straat ook een gescheiden rioleringsstelsel.


Omleiding
De Jan Palfijnstraat, inclusief het kruispunt met de Bisdomkaai, wordt afgesloten voor het verkeer. De omleiding loopt via de Barrestraat, Kwaadham en de Sint-Jacobsnieuwstraat. In de Bisdomkaai (het deel tussen de Sint-Jacobsnieuwstraat en de Barrestraat) wordt het éénrichtingsverkeer opgeheven.

Labels: , , , ,

Herinrichting Bisschopstraat, Marie Popelinkaai en Edward Pynaertkaai

Op woensdag 29 september 2010 start de Stad Gent met de herinrichting van de driehoek Bisschopstraat, Marie Popelinkaai en Edward Pynaertkaai. Deze herinrichting kadert in het stadsvernieuwingsproject ‘Ledeberg Leeft’ en zal ongeveer 90 werkdagen duren.

In de Bisschopstraat wordt de oude riool vervangen door een aparte riool voor afvalwater en een riool voor regenwater. Op die manier kan het vuile water beter gezuiverd worden en stroomt het regenwater terug naar de beken en kanalen. De bestaande overstortconstructie krijgt een uitbreiding. Na de rioleringswerken start de aanleg van een nieuwe straatverharding in grijze betonstraatstenen. Langs de kant van de huizen voorziet de Stad Gent acht parkeerplaatsen (in straatkeien) en drie fietsstallingen. In de Bisschopstraat zal vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de ondergrondse garage van residentie Pogano tweerichtingsverkeer mogelijk zijn.

Langs de Marie Popelinkaai komt een nieuw fietspad in uitgewassen beton. Tussen het fietspad en de kaaimuur komt een groene zone en worden bomen aangeplant. De ingesloten driehoek tussen de Bisschopstraat en het fietspad wordt als parkje ingericht.

In de Edward Pynaertkaai (vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de brug) worden de kasseien uitgebroken en vervangen door een rijweg van 4 meter in grijze betonstraatstenen. Tegelijkertijd zal een nieuwe riool het oppervlaktewater afvoeren naar de Franse Vaart. Er komt ook een aanpassing van de tramhalte.

De werken zullen ongeveer 90 werkdagen duren. Dit is zeker tot eind februari 2011. De Edward Pynaertkaai en de Franse Vaart worden gedurende deze periode ter hoogte van de Brusselsesteenweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Plaatselijk verkeer is hier mogelijk tot aan de grens van de werken aan de Bisschopstraat. De omleiding loopt via de Brusselsesteenweg, Langestraat, Hoveniersstraat, Ledebergplein en Jacques Eggermontstraat.

Labels: , ,

vrijdag, september 10, 2010

Rioleringswerken Noordhoutstraat starten 13 september 2010

Nu de voorbereidende werken door de nutsbedrijven grotendeels zijn afgerond, maakt aannemer Aswebo zich op om te starten met de eigenlijke rioleringswerken in de Noordhoutstraat in Drongen op maandag 13 september 2010. In opdracht van Aquafin zal hij er een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. TMVW zal de regenwaterleiding financieren. de Stad Gent betaalt de wegenwerken.

Vanaf maandag start de aannemer met de opbraak van de wegen tussen de Schepenstraat en de bocht ter hoogte van de E40. Pas nadat de werken in deze zone voltooid zijn, volgt het stuk vanaf de Schepenstraat. Het gaat om de aanleg van een gescheiden stelsel, wat betekent dat het afval- en regenwater in twee aparte buizen worden verzameld. Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het regenwater laat men zo snel mogelijk naar de natuur vloeien.

Het einde van de werken is voorzien tegen de zomer van 2011.

Gedurende de werken is er een omleiding van kracht voor het doorgaand verkeer. Die loopt via de lus Noordhoutstraat, Kloosterstraat, Baarledorpstraat, Gaverlandstraat, Zombeekstraat, ofwel via Kloosterstraat, Industriepark Drongen, Booiebos en Moerstraat. De Schepenstraat zal steeds bereikbaar blijven.

Labels:

maandag, september 06, 2010

Kruispunt Mariakerksesteenweg – Beekstraat terug open voor verkeer op 14 september

Op maandag 2 augustus 2010 werd het kruispunt van de Beekstraat met de Mariakerksesteenweg afgesloten met een aanzienlijke omleiding tot gevolg. Het kruispunt wordt namelijk volledig heringericht en kadert in de ruimere werken van de Mariakerksesteenweg. Vanaf dinsdag 14 september gaat het kruispunt opnieuw open.

Op dinsdag 31 augustus werd het kruispunt gebetonneerd. Dat beton moet vervolgens veertien dagen uitharden. Dit betekent dat het kruispunt normaal gezien terug opengesteld wordt vanaf dinsdag 14 september 2010. De huidige omleiding zal op dat moment worden opgeheven.

Mariakerksesteenweg wel nog afgesloten

De Mariakerksesteenweg zelf blijft wel nog afgesloten voor het verkeer. Aan de kant van de huizen met pare huisnummers wordt momenteel de riolering gelegd, te starten vanaf de Beekstraat. Het einde van werken in de Mariakerksesteenweg is nog steeds voorzien voor eind 2010.

Labels: ,

vrijdag, september 03, 2010

Werken Charles De Kerchovelaan

Op maandag 6 september start de aannemer in opdracht van nutsmaatschappij EANDIS met werken langs de oneven kant van de Charles De Kerchovelaan. Deze werkzaamheden maken deel uit van de werken voor de heraanleg van de Koningin Elisabethlaan en Kortrijksesteenweg en de herinrichting van het kruispunt met de R40. Concreet gaat het over het plaatsen van nutsleidingen in het trottoir tussen de Laurent Delvauxstraat en de parkeerstrook ter hoogte van de fontein. Ten laatste op 1 oktober 2010 moeten deze werken voltooid zijn.



Mogelijke hinder

De aannemer zal de hinder voor omwonenden en passanten zoveel mogelijk beperken. Gedurende deze periode (vanaf 6 september tot 1 oktober 2010) kan hij tussen 9 uur ’s ochtends en 16 u ’s namiddags 1 rijvak afsluiten voor het autoverkeer. Dit wil zeggen dat alle autoverkeer op 1 rijstrook komt. Voetgangers en fietsers kunnen op het door de aannemer afgezette rijvak hun weg veilig vervolgen.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge