vrijdag, februari 25, 2011

Heraanleg E17 tussen Deinze en Zwijnaarde

Op 28 februari 2011 starten grote onderhoudswerken op de E17 tussen Deinze en Zwijnaarde. Het wegdek wordt er in beide rijrichtingen heraangelegd, goed voor 11 km werf per rijrichting. Tot 14 maart wordt er enkel ’s nachts gewerkt zonder hinder voor het verkeer. Vanaf 14 maart zal het verkeer over versmalde rijstroken gestuurd worden. Het einde van de heraanleg is voorzien voor eind augustus.

Wat houden de werken in?
Het wegdek van de E17 tussen Deinze en Zwijnaarde wordt in beide rijrichtingen van de fundering tot de toplaag heraangelegd in beton. Er komt ook een kort stuk asfalt vlakbij de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. Daarnaast worden zes bruggen gesaneerd en maakt de middenberm plaats voor een centrale betonnen stootband. Een gelijkaardige stootband is vorig jaar aangelegd tussen Deinze en Kruishoutem.

FaseringDe werken zullen uitgevoerd worden in drie fases:
Fase 1: geen hinder voor het verkeer
28/02/11 tot 14/03/11
Van 28 februari tot 14 maart maken we de E17 werfklaar. Die voorbereidende ingrepen gebeuren ’s nachts en zullen geen hinder geven voor het verkeer. In de eerste fase leggen we onder andere tijdelijke vluchthavens aan. Dit is nodig omdat we de pechstrook gebruiken als tijdelijke rijstrook. Om mensen met pech toch ruimte te geven langs de snelweg worden een aantal tijdelijke vluchthavens gemaakt naast de pechstrook.
Fase 2: Werkzaamheden van complex Deinze tot complex De Pinte
14/03/11 tot 30/06/11
Van 14 maart tot eind juni leggen we een nieuw wegdek van net voorbij het complex Deinze tot aan het complex De Pinte. We werken in beide rijrichtingen. De op- en afritten van de Pinte vallen in de werkzone. Welke op- en afritten dicht zijn en hoeveel rijstroken open zijn voor het verkeer, wijzigt per deelfase. Voor alle omleidingsplannen en de kaartjes met de verkeersafwikkeling aan complex De Pinte kunt u surfen naar www.wegenenverkeer.be/E17.
Fase 3: werkzaamheden van complex De Pinte tot de verkeerswisselaar in Zwijnaarde
Juli en augustus 2011
In juli en augustus wordt het stuk van aan complex De Pinte tot net voor de verkeerswisselaar in Zwijnaarde aangepakt. Nabij Zwijnaarde liggen op korte afstand van elkaar vier bruggen in het wegdek, wat maakt dat de middenberm niet geschikt is om verkeer over te laten. Vandaar dat het verkeer in deze fase slechts twee rijstroken in elke rijrichting zal hebben. Om de hinder tijdens fase drie toch zo beperkt mogelijk te houden, is bewust gekozen voor de verkeersluwe zomermaanden.

Minder hinder
De werkzaamheden op de E17 zullen vertragingen en files veroorzaken op de E17, maar ook op de omleidingroutes N60 en N35. Er zijn verschillende maatregelen genomen om de hinder maximaal te beperken:
§              Op de werf zal continu gewerkt worden: 24u op 24u en 7 dagen op 7.
§              De aannemer en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben veel tijd geïnvesteerd in het zoeken naar de meest efficiënte fasering, timing en verkeersafwikkeling. Verkeershinder, maar ook veiligheid, technische haalbaarheid en kwaliteitsvolle uitvoering spelen mee om de uitvoeringstermijn te bepalen. De initiële duurtijd van de werken was twee maanden langer. Door de planning te blijven optimaliseren zullen de werkzaamheden eind augustus afgerond zijn in plaats van eind oktober.
§             Het Vlaams Verkeerscentrum plant samen met de collega’s in het buitenland omleidingen op lange afstand.
§            Om ongevallen in de staart van de file te voorkomen, komen er filedetectieborden. Zij waarschuwen bestuurders op hoeveel meter de werf/de file begint.

Parkings Nazareth tijdelijk niet bereikbaar
De werfzone loopt in fase 2 langs de parkings in Nazareth. Van 15 april tot 20 mei zal de parking in de richting van Antwerpen niet bereikbaar zijn. Van 20 mei tot eind juni zal de parking richting Kortrijk dicht zijn. Tijdens de zomermaanden zijn beide parkings open voor het verkeer.

Veiligheid langs de werf
Ter hoogte van de werf geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Dit is nodig voor de veiligheid van de weggebruikers en die van de wegarbeiders op de werf. Wij roepen bestuurders dan ook op om hun snelheid aan te passen. De wegpolitie voorziet flitscontroles tijdens de werkzaamheden.


Website: www.wegenenverkeer.be

Labels:

vrijdag, februari 11, 2011

Kennedytunnel Antwerpen ’s nachts afgesloten voor onderhoud

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari 2011 wordt in de Kennedytunnel de koker richting Gent afgesloten en in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 februari wordt de koker richting Antwerpen afgesloten.

Tussen 21 en 5.30 uur worden er periodieke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het verkeer zal worden omgeleid door de andere tunnelkoker.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge