donderdag, juni 30, 2011

Werken aan Meulestedebrug tijdens weekend

Op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli 2011 wordt de Meulestedebrug in Gent tussen 6u en 17u afgesloten voor het wegverkeer. De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV zal tijdens deze onderbreking de werkzaamheden van twee weken geleden, die noodzakelijk zijn om de brugdekdelen opnieuw te bevestigen, verder zetten.

Door de trillingen van het vele zware wegverkeer over de brug was de vloer losgekomen. Dit probleem veroorzaakt lawaaihinder bij de omwonenden. Waterwegen en Zeekanaal NV voert de herstellingswerkzaamheden bewust in het weekend uit om de hinder voor het wegverkeer en de scheepvaart zoveel mogelijk te beperken. Het is mogelijk dat de brug tijdens komende weekends opnieuw afgesloten wordt om de werkzaamheden af te ronden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van op het water op een ponton onder de brug. Voor het wegverkeer is er een plaatselijke omleiding voorzien via de Muidebrug en de Tolhuisbrug. Ook het veer van Langerbrugge kan gebruikt worden richting Wondelgem, Gent, Evergem en Sleidinge

Labels:

vrijdag, juni 24, 2011

Werken kruispunt Kortrijksepoortstraat


De werkzaamheden aan de stadsring verlopen momenteel voorspoedig. Tegen het bouwverlof dat ingaat op vrijdagnamiddag 8 juli zal de noordzijde van de R40 volledig afgewerkt zijn.
Toch staan er nog een aantal ingrijpende werken op het programma. Op maandag 27 juni start de aannemer op het kruispunt Kortrijksepoort met de aanleg van de riolering. Deze riolering komt net rechts naast het tramspoor “richting centrum” te liggen.  De Kortrijksepoortstraat inrijden van op de R40 wordt hierdoor onmogelijk vanaf maandag 27 juni tot en met vrijdag 8 juli 2011. De Kortrijksepoortstraat blijft bereikbaar. Trams, fietsers en voetgangers kunnen wel nog de Kortrijksepoortstraat bereiken via de stadsring. Gemotoriseerde voertuigen raden wij aan om de stadsring te verlaten via de Overpoortstraat, Kunstlaan of Eekhout, om hun weg naar de Kortrijksepoortstraat of het centrum van de stad te vervolgen.

Labels:

maandag, juni 20, 2011

Oprit van Maurice Dupuislaan naar R4 gaat op 15 juni 2011 definitief dicht

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid heeft laten weten dat de oprit van de Maurice Dupuislaan naar de R4 op 15 juni voorgoed dicht gaat. De Valentin Vaerwyckweg, de recent aangelegde verbindingsweg tussen de R4 en de stationsomgeving, biedt een veiliger alternatief voor de huidige oprit. Nu alle werkzaamheden aan het kruispunt van de Vaerwyckweg met de Sint-Denijslaan rond zijn, kan de oprit dicht. De afrit vanaf de R4 naar de M. Dupuislaan wordt pas afgesloten na de heraanleg van De Sterre.

Op- en afritten die te dicht opeen liggen op een weg als de R4 zijn niet verkeersveilig. De afstand tussen de R4 / Vaerwyckweg en de R4 / M. Dupuislaan is amper 500m. De R4 is een primaire weg, categorie I. Op dit soort weg wordt er gesproken van een verkeersveilige situatie als de afstand tussen de knoop van op- en afritten 3 tot 5km is. Bovendien zijn de invoegstroken aan de M. Dupuislaan kort en smal. Op- en afrijden aan de nieuwe Vaerwyckweg zal om die reden veiliger zijn.

Meer info op http://www.projectgentsintpieters.be/nieuws/p/bericht/oprit-van-m-dupuislaan-naar-r4-gaat-op-15-juni-2011-dicht1

Labels: ,

dinsdag, juni 14, 2011

Noodzakelijke herstelling aan Meulestedebrug

Op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni 2011 wordt de Meulestedebrug in Gent tussen 6u en 17u afgesloten voor het wegverkeer. De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV zal tijdens deze onderbreking de brugdekdelen opnieuw vastzetten. Door de trillingen van het vele zware wegverkeer over de brug is de vloer opnieuw losgekomen. Dit probleem veroorzaakt lawaaihinder bij de omwonenden. Waterwegen en Zeekanaal NV voert de herstellingswerkzaamheden bewust in het weekend uit om de hinder voor het wegverkeer en de scheepvaart zoveel mogelijk te beperken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van op het water op een ponton onder de brug. Voor het wegverkeer is er een plaatselijke omleiding voorzien via de Muidebrug en de Tolhuisbrug. Ook het veer van Langerbrugge kan gebruikt worden richting Wondelgem, Gent, Evergem en Sleidinge. De brug blijft tijdens de werkzaamheden wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Op termijn zal de verouderde Meulestedebrug vervangen worden. De werken op terrein zullen ten vroegste begin 2013 starten. In tussentijd wordt een grondige studie over de komst van de nieuwe brug uitgevoerd.

Labels:

vrijdag, juni 10, 2011

Start bouw op- en afrittencomplex Schansakker (R4) in Gent

Op 14 juni 2011 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de bouw van een nieuw op- en afrittencomplex op de R4 in Gent ter hoogte van industriezone Oostakker I. Het nieuwe complex met ovonde zal zorgen voor een rechtstreekse ontsluiting van de bedrijvenzone.

Op 14 juni 2011 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de bouw van een nieuw op- en afrittencomplex op de R4 in Gent ter hoogte van industriezone Oostakker I. Het nieuwe complex met ovonde zal zorgen voor een rechtstreekse ontsluiting van de bedrijvenzone. Hierdoor zal de vlakbij gelegen woonzone geen zwaar vervoer meer te verwerken krijgen. In de eerste fase bouwen we een op- en afrit en een ovonde ten noorden van de R4, samen goed voor 2,3 miljoen €. Het einde van deze fase is voorzien voor dit najaar.

Waarom een nieuw op- en afrittencomplex? Alle vrachtverkeer van de industriezone Oostakker I rijdt nu naar de N70 en de R4 via de woonstraten Drieselstraat en Smalleheerweg. Om deze straten te ontlasten en om een betere ontsluiting te verzekeren voor de industriezone Oostakker I, bouwen we een nieuw op- en afrittencomplex op de R4.

Wat wordt aangelegd? Tussen de complexen Oostakker en Gent-Zeehaven bouwen we een volledig nieuw op- en afrittencomplex met twee bruggen over de R4. Deze bruggen komen vlak naast de bestaande brug waar de Eksaardserijweg over de R4 gaat. Alle op- en afritten komen ten noorden van de R4 uit op een ovonde. Aansluitend op de aanleg van het nieuw op- en afrittencomplex Schansakker zal het AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent instaan voor de aanleg van de parallelweg langs de R4. Deze parallelweg vormt de hoofdontsluiting van het uitgebreide regionaal bedrijventerrein Oostakker I.

Gefaseerde aanpak Fase 1: 14 juni tot najaar 2011 In de eerste fase bouwen we een nieuwe op- en afrit van en naar de R4 richting Gent-Zeehaven. Ook de ovonde komt er in de eerste fase. Tot augustus zal er geen hinder zijn voor het verkeer. We nemen enkel de pechstrook in ter hoogte van de nieuwe op- en afrit. In augustus zullen we een drietal weken de rechter rijstrook van de R 4 richting Gent-Zeehaven innemen. Aangezien we de rijstrookbeperking tijdens de verkeersluwere zomermaanden kunnen doen, zal de hinder voor het verkeer beperkt blijven.

Fase 2: 2013 Vanaf 2013 zal het complex afgewerkt worden met twee bruggen over de R4 en een op- en afrit op de rijrichting Destelbergen. De nieuwe op- en afrit zullen ook aansluiten op de ovonde.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge