vrijdag, augustus 06, 2010

KoBra: heraanleg Sint-Niklaasstraat

In het kader van het project KoBra (heraanleg Korenmarkt, Emile Braunplein, Belfortstraat en omgeving) start op maandag 9 augustus 2010 de heraanleg van de Sint-Niklaasstraat. Tijdens de werken is de Sint-Niklaasstraat niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. In de Sint-Niklaasstraat worden wegen-, riolerings-, en spoorwerkzaamheden uitgevoerd. De straat krijgt onder andere nieuwe tramsporen en een moderne halte-infrastructuur. De werken zullen ongeveer twee maanden duren. Daarna moet het wegdek nog een maand uitharden. Dat betekent dat de straat drie maanden onbereikbaar zal zijn voor gemotoriseerd verkeer. Normaal gezien gaat de Sint-Niklaasstraat weer open voor gemotoriseerd verkeer in november 2010.

De Sint-Niklaasstraat, inclusief het kruispunt met de Bennesteeg, wordt afgesloten voor alle verkeer. Beurtelings blijft één trottoirkant vrij voor de voetgangers. De Bennesteeg (voetgangersgebied) zal enkel nog bereikbaar zijn via de Veldstraat of de Mageleinstraat. Een aantal stadsdiensten is gehuisvest in de Sint-Niklaasstraat 27. Deze diensten blijven tijdens de werken bereikbaar voor voetgangers. Hetzelfde geldt voor de woningen en handelszaken in de Sint-Niklaasstraat.


Meer informatie over het project KoBra
Telefoon: Gentinfo: 09 210 10 10 (maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur)
E-mail: kobra@gent.be
Website: www.gent.be/kobra
Maquettes en tentoonstelling: in het stadhuis, Botermarkt (elke werkdag van 10 tot 18 uur)
Tentoonstelling: in Post Plaza (winkelcentrum oud postgebouw), Korenmarkt (maandag tot en met zaterdag, telkens van 10 tot 18 uur)

Labels: ,

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge