vrijdag, augustus 27, 2010

Kruispunt Voldersstraat-Korte Meer-Sint-Niklaasstraat afgesloten

Van maandag 30 augustus tot en met dinsdag 7 september 2010 voert een aannemer in opdracht van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn rioleringswerkzaamheden uit op het kruispunt van de Voldersstraat, de Korte Meer en de Sint-Niklaasstraat (9000 Gent). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de heraanleg van de Korte Meer.

Het kruispunt Voldersstraat – Sint-Niklaasstraat – Korte Meer wordt afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Vanaf de Predikherenbrug (Ajuinlei) en het kruispunt van de Henegouwenstraat en de Lange Kruisstraat wordt enkel nog plaatselijk verkeer toegelaten tot aan de grens van de werf. Het éénrichtingsverkeer in de Voldersstraat en de Hoornstraat wordt opgeheven. Om de hinder te beperken bij het in- en uitrijden, het laden en lossen of het keren van voertuigen wordt in de Hoornstraat en Volderstraat over de totale lengte van de straat een parkeerverbod ingevoerd.

Het verkeer van Onderbergen-Jacobijnenstraat via Hoornstraat- Voldersstraat naar de Henegouwenstraat wordt omgeleid via de Ajuinlei, de Recolettenbrug, het Koophandelsplein, de Schouwburgstraat, de Kouter, de Vogelmarkt en de Gouvernementstraat. De parking aan de Korte Meer blijft steeds bereikbaar via de Kouter.

Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen wel nog door via een speciale doorgang. De fietsers en bromfietsers moeten ter hoogte van de werfzone afstappen en te voet verder tot voorbij de werfzone.

Ter info: na deze werken wordt het kruispunt tijdelijk verhard, maar vanaf 27 september 2010 worden de tramsporen en de definitieve wegenis aangebracht. Het kruispunt is dan opnieuw onderbroken gedurende ongeveer 3 weken.

Labels: , ,

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge