vrijdag, september 10, 2010

Rioleringswerken Noordhoutstraat starten 13 september 2010

Nu de voorbereidende werken door de nutsbedrijven grotendeels zijn afgerond, maakt aannemer Aswebo zich op om te starten met de eigenlijke rioleringswerken in de Noordhoutstraat in Drongen op maandag 13 september 2010. In opdracht van Aquafin zal hij er een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. TMVW zal de regenwaterleiding financieren. de Stad Gent betaalt de wegenwerken.

Vanaf maandag start de aannemer met de opbraak van de wegen tussen de Schepenstraat en de bocht ter hoogte van de E40. Pas nadat de werken in deze zone voltooid zijn, volgt het stuk vanaf de Schepenstraat. Het gaat om de aanleg van een gescheiden stelsel, wat betekent dat het afval- en regenwater in twee aparte buizen worden verzameld. Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het regenwater laat men zo snel mogelijk naar de natuur vloeien.

Het einde van de werken is voorzien tegen de zomer van 2011.

Gedurende de werken is er een omleiding van kracht voor het doorgaand verkeer. Die loopt via de lus Noordhoutstraat, Kloosterstraat, Baarledorpstraat, Gaverlandstraat, Zombeekstraat, ofwel via Kloosterstraat, Industriepark Drongen, Booiebos en Moerstraat. De Schepenstraat zal steeds bereikbaar blijven.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge