dinsdag, juni 14, 2011

Noodzakelijke herstelling aan Meulestedebrug

Op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni 2011 wordt de Meulestedebrug in Gent tussen 6u en 17u afgesloten voor het wegverkeer. De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV zal tijdens deze onderbreking de brugdekdelen opnieuw vastzetten. Door de trillingen van het vele zware wegverkeer over de brug is de vloer opnieuw losgekomen. Dit probleem veroorzaakt lawaaihinder bij de omwonenden. Waterwegen en Zeekanaal NV voert de herstellingswerkzaamheden bewust in het weekend uit om de hinder voor het wegverkeer en de scheepvaart zoveel mogelijk te beperken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van op het water op een ponton onder de brug. Voor het wegverkeer is er een plaatselijke omleiding voorzien via de Muidebrug en de Tolhuisbrug. Ook het veer van Langerbrugge kan gebruikt worden richting Wondelgem, Gent, Evergem en Sleidinge. De brug blijft tijdens de werkzaamheden wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Op termijn zal de verouderde Meulestedebrug vervangen worden. De werken op terrein zullen ten vroegste begin 2013 starten. In tussentijd wordt een grondige studie over de komst van de nieuwe brug uitgevoerd.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge