vrijdag, december 24, 2010

Verkeershinder Corneel Heymanslaan vanaf midden januari

In de wijk Nieuw Gent, rond het UZ Gent, staan de komende jaren heel wat werken gepland. Zo wordt er onder meer gestart met de werken voor de bouw van een nieuwe ingang voor het UZ Gent. De hoofdingang van het UZ Gent verhuist namelijk van de De Pintelaan naar de Corneel Heymanslaan, waar een rotonde met dubbele rijstroken wordt aangelegd. Tussen die nieuwe ingang en de op- en afrit van de E17 zal de Stad Gent de Corneel Heymanslaan heraanleggen. In januari 2011 beginnen de nutsmaatschappijen met de eerste voorbereidingen, wat de nodige verkeershinder zal geven.

Het UZ Gent heeft een masterplan opgemaakt waarbij de hoofdingang van de campus verhuist van de De Pintelaan naar de Corneel Heymanslaan. Dat betekent dat men vanaf de E17 via de Corneel Heymanslaan naar het UZ zal kunnen rijden en omgekeerd, zonder nog te moeten passeren via de Koolmeesstraat, De Pintelaan of de Fritz De Beulestraat. Om rekening te houden met deze belangrijke wijziging in de verkeersstromen én om de aansluiting van de hoofdingang mogelijk te maken, wordt de Corneel Heymanslaan heraangelegd, inclusief een dubbelstrooksrotonde ter hoogte van de nieuwe hoofdingang van het UZ Gent. Binnen deze heraanleg wordt ook een grote leiding voor regenwater aangelegd en zal de bestaande DWA leiding (voor afvalwater) gerenoveerd worden. De bestaande gracht aan de kant van de Universiteit Gent blijft behouden en wordt aangepast zodat die kan instaan voor infiltratie, buffering en vertraagde afvoer van regenwater van de verharding.
Alvorens de grote wegen- en rioleringswerken van start gaan, zullen een aantal nutsmaatschappijen (onder leiding van Eandis) voorbereidende werken uitvoeren waarvoor er één rijstrook van de Corneel Heymanslaan (kant UZ Gent) ingenomen wordt. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, zullen de werken starten midden januari 2011. Tijdens die werken zal een omleiding ingesteld worden waarbij het verkeer stadinwaarts via de Ottergemsesteenweg omgeleid wordt en staduitwaarts via de Corneel Heymanslaan zelf. Gezien de halvering van de capaciteit op de Corneel Heymanslaan wordt er aanzienlijke verkeershinder verwacht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen die voorbereidende werken ongeveer twee maanden duren. Daarna starten de wegen- en rioleringswerken op de Corneel Heymanslaan zelf.

Vooraleer de eigenlijke wegen- en rioleringswerken (aansluitend op de nutswerken) op de Corneel Heymanslaan van start gaan, zal er nog een informatievergadering voor de omwonenden georganiseerd worden. Tijdens de duur van de nutswerken, onder leiding van Eandis, zal Eandis zorgen voor de communicatie met de omwonenden.

Ondertussen zijn er ook nutswerken bezig op de Ottergemsesteenweg-Zuid. Die werken vormen er de voorbode van de eigenlijke rioleringswerken. In de Ottergemsesteenweg-Zuid wordt in de voet- en fietspadstrook aan de kant van het nieuwe Arteveldestadion een nieuwe DWA-leiding (voor afvalwater) aangelegd. Aansluitend volgt de heraanleg van dit voet- en fietspad. Tijdens bepaalde periodes zal het verkeer daar slechts beurtelings kunnen rijden via een lichtenregeling.

Labels: ,

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge