vrijdag, november 19, 2010

Werken Kleine Ring (R40): omleidingen en alternatieven

Op maandag 22 november 2010 starten wegenwerken op het kruispunt van de R40, Kortrijksesteenweg en Kortrijksepoortstraat. Die zullen duren tot woensdag 8 december. De R40 wordt in die periode herleid tot 1 rijstrook in elke richting, wat voor verkeershinder zal zorgen en dit vooral vanaf maandag 29 november.

Het centrum, de Kortrijksepoortstraat en de Elisabethlaan blijven steeds bereikbaar. Alle info rond de werken is te vinden op de website www.projectgentsintpieters.be. Om deze periode voor de weggebruikers zo efficiënt mogelijk te overbruggen, geeft de Stad Gent nog eens een overzicht van de omleidingen, maar ook van de mogelijke alternatieve routes en/of verplaatsingswijzen zowel voor fietsers, openbaar vervoergebruikers als autobestuurders. Het is namelijk ook mogelijk om tijdens de werken op een andere manier dan met de wagen naar de stad te komen.

Voor de fietsers:
Er is een korte, veilige omleiding uitgestippeld. Die zal ter plaatse aangeduid worden. Op de website www.gentfietst.be kunt u uw fietsroute op maat laten berekenen. Wie weet zijn de werken voor u een ideale gelegenheid om de fietsrouteplanner even uit te testen.

Voor de reizigers van Tramlijn 1
Vanuit de stad richting station Gent-Sint-Pieters: die tram blijft rijden tijdens de werken.
Van Gent Sint-Pieters richting stad: die tram rijdt door eerdere werken t.e.m. maart 2011 niet meer in die richting. U neemt best tram 21/22 aan het station. U kunt dan afstappen aan de halte Zonnestraat (meer info op tel. 070 22 02 00).

Voor het autoverkeer:
Tijdens die korte periode van de werken, is het mogelijks makkelijker om op een andere manier de stad binnen te komen. Zo kunt u gebruik maken van de fiets of gebruik maken van de P+R-parkings en openbaar vervoer.

Parkeren + fietsen is mogelijk dankzij de nieuwe fietskluizen van Max Mobiel. Voor slechts 5 euro per maand kunt u dit alternatief tijdens de werken even uitproberen. Op die manier kunt u probleemloos overschakelen van het openbaar vervoer of de auto naar de fiets en omgekeerd. De kluizen bevinden zich op de P+R parkings van Gentbrugge in de Land van Rodelaan (op de hoek met de Brusselsesteenweg en de hoek met de Braemkasteelstraat)
rechtover het postkantoor in Mariakerke centrum (Brugsesteenweg)
The Loop (Flanders Expo). Meer info via e-mail ellen.reznor@gent.be of 09 242 80 44.

Het is ook mogelijk om de P+R’s te gebruiken.

Vanuit E17 van richting Antwerpen, Gentbrugge, Melle, Destelbergen kan u met tram 21 de P+R Gentbrugge naar de Zuid, het stadscentrum, het Sint-Pietersstation en Ledeberg nemen. Om de Kortrijksepoortstraat te bereiken, reist u door tot aan de Zonnestraat, stap over op tram 1.
Vanuit Wondelgem, Evergem, Zelzate:
Met tram 1 kunt u van P+R Wondelgem Industrieweg of P+R Wondelgem naar het Rabot, het centrum, Kortrijksepoortstraat en Sint-Pietersstation.
Vanuit Mariakerke, Lovendegem, Maldegem:
Met bus 3 kunt u van P+R Mariakerke Post naar het centrum, Sint-Amandsberg en Gentbrugge. Om de Kortrijksepoortstraat te bereiken, reist u met bus 3 door tot aan halte Savaanstraat, waar u overstapt op tram 1.
Vanaf 1 december 2010: overstappen op tram 1 aan halte Korenmarkt.
Vanuit Oostakker, Lochristi, Wachtebeke, Zelzate, Lokeren:
Met bus 17 en 18 kunt u van P+R Oostakker naar de Dampoort, het stadscentrum, de Watersportbaan, Drongen en Merendree. Om de Kortrijksepoortstraat te bereiken, reist u met bus 17/18 door tot aan de halte Zonnestraat, waar u overstapt op tram 1.
Vanaf 1 december 2010: overstappen op tram 1 aan halte Korenmarkt.
Vanaf de E40 van beide richtingen, E17 vanuit richting Kortrijk,
Sint-Denijs-Westrem, Sint-Martens-Latem, De Pinte:
Met tram 1 kunt u van P+R Flanders Expo naar het Sint-Pietersstation, de Bijlokesite, het Rabot en Evergem. Naar de Kortrijksepoortstraat reist u met tram 1 door tot aan halte Brugsepoort, vervolgens overstappen op bus 3, 17, 18, 38 of 39 en vervolgens aan halte Savaanstraat overstappen op tram 1.
Vanaf 1 december 2010: overstappen op tram 1 aan halte Korenmarkt.
Carpool: misschien zijn de werken voor u een gelegenheid om het carpoolen even uit te testen. Mocht u zelf geen partner vinden, dan kan u altijd een matching partner zoeken op de website www.carpoolplaza.be

Omleiding:
Komende uit de richting Heuvelpoort: neem de omleiding via Eekhout, Van Duyseplein en Verdedigingstraat (waar de rijrichting wordt omgedraaid).
komende uit de richting Ekkergem: neem de omleiding Pasteurlaan, Kluyskensstraat, Hospitaalstraat, Coupure Links en Verloren Kost.
verkeer richting binnenstad: neem de omleiding Overpoortstraat, Sint-Pietersplein, Sint-Pietersnieuwstraat en Jozef Plateaustraat.
Informatie:

Infopunt Project Gent Sint-Pieters
Prinses Clementinalaan 215
9000 Gent
Tel.: 09 241 24 11
Fax: 09 241 28 07
E-mail: info@projectgentsintpieters.be

Labels: , , , ,

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge