maandag, juni 20, 2011

Oprit van Maurice Dupuislaan naar R4 gaat op 15 juni 2011 definitief dicht

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid heeft laten weten dat de oprit van de Maurice Dupuislaan naar de R4 op 15 juni voorgoed dicht gaat. De Valentin Vaerwyckweg, de recent aangelegde verbindingsweg tussen de R4 en de stationsomgeving, biedt een veiliger alternatief voor de huidige oprit. Nu alle werkzaamheden aan het kruispunt van de Vaerwyckweg met de Sint-Denijslaan rond zijn, kan de oprit dicht. De afrit vanaf de R4 naar de M. Dupuislaan wordt pas afgesloten na de heraanleg van De Sterre.

Op- en afritten die te dicht opeen liggen op een weg als de R4 zijn niet verkeersveilig. De afstand tussen de R4 / Vaerwyckweg en de R4 / M. Dupuislaan is amper 500m. De R4 is een primaire weg, categorie I. Op dit soort weg wordt er gesproken van een verkeersveilige situatie als de afstand tussen de knoop van op- en afritten 3 tot 5km is. Bovendien zijn de invoegstroken aan de M. Dupuislaan kort en smal. Op- en afrijden aan de nieuwe Vaerwyckweg zal om die reden veiliger zijn.

Meer info op http://www.projectgentsintpieters.be/nieuws/p/bericht/oprit-van-m-dupuislaan-naar-r4-gaat-op-15-juni-2011-dicht1

Labels: ,

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge