maandag, september 27, 2010

Herinrichting Bisschopstraat, Marie Popelinkaai en Edward Pynaertkaai

Op woensdag 29 september 2010 start de Stad Gent met de herinrichting van de driehoek Bisschopstraat, Marie Popelinkaai en Edward Pynaertkaai. Deze herinrichting kadert in het stadsvernieuwingsproject ‘Ledeberg Leeft’ en zal ongeveer 90 werkdagen duren.

In de Bisschopstraat wordt de oude riool vervangen door een aparte riool voor afvalwater en een riool voor regenwater. Op die manier kan het vuile water beter gezuiverd worden en stroomt het regenwater terug naar de beken en kanalen. De bestaande overstortconstructie krijgt een uitbreiding. Na de rioleringswerken start de aanleg van een nieuwe straatverharding in grijze betonstraatstenen. Langs de kant van de huizen voorziet de Stad Gent acht parkeerplaatsen (in straatkeien) en drie fietsstallingen. In de Bisschopstraat zal vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de ondergrondse garage van residentie Pogano tweerichtingsverkeer mogelijk zijn.

Langs de Marie Popelinkaai komt een nieuw fietspad in uitgewassen beton. Tussen het fietspad en de kaaimuur komt een groene zone en worden bomen aangeplant. De ingesloten driehoek tussen de Bisschopstraat en het fietspad wordt als parkje ingericht.

In de Edward Pynaertkaai (vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de brug) worden de kasseien uitgebroken en vervangen door een rijweg van 4 meter in grijze betonstraatstenen. Tegelijkertijd zal een nieuwe riool het oppervlaktewater afvoeren naar de Franse Vaart. Er komt ook een aanpassing van de tramhalte.

De werken zullen ongeveer 90 werkdagen duren. Dit is zeker tot eind februari 2011. De Edward Pynaertkaai en de Franse Vaart worden gedurende deze periode ter hoogte van de Brusselsesteenweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Plaatselijk verkeer is hier mogelijk tot aan de grens van de werken aan de Bisschopstraat. De omleiding loopt via de Brusselsesteenweg, Langestraat, Hoveniersstraat, Ledebergplein en Jacques Eggermontstraat.

Labels: , ,

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge