woensdag, november 10, 2010

Werken kruispunt R40, Kortrijksesteenweg en Kortrijksepoortstraat

Van maandag 22 november tot en met woensdag 8 december 2010 zullen er op het kruispunt van de R40 (de Charles De Kerchovelaan en de IJzerlaan) met de Kortrijksesteenweg en de Kortrijksepoortstraat werken worden uitgevoerd.

De werken beogen de heraanleg van de R40 en een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer van Gent Sint-Pieters naar het centrum van de stad en omgekeerd. Er zal tijdens de werken verkeershinder zijn. Het is dan ook aangeraden dit deel van R40 in die periode te vermijden. Op dinsdag 30 november om 20 uur is er een infovergadering voor de buurtbewoners.

Er zal tijdens de werken niet geraakt worden aan het parkje met de Japanse kerselaars op de Charles De Kerchovelaan en IJzerlaan. Het college van burgemeester en schepenen koos er eerder voor dit te behouden. Toch zullen er binnenkort een aantal werkzaamheden op die R40 uitgevoerd worden.

Van maandag 22 tot vrijdag 26 november 2010
De aannemer zal in de week van maandag 22 november aanpassingswerken uitvoeren aan de middenberm ter hoogte van de Charles De Kerchovelaan 21. De beide zijkanten van de middenberm worden hier ingekort om autoverkeer op een veilige manier van zijde te laten veranderen. Deze werken zorgen voor minimale hinder op de R40. Bovendien plant de aannemer deze werkzaamheden buiten de spitsuren om het verkeer zo weinig als mogelijk te belemmeren.

Van maandag 29 november tot en met woensdagochtend 8 december 2010
Vanaf maandag 29 november worden de tramsporen op het kruispunt met de R40 volledig vernieuwd. Twee rijstroken op de R40 blijven beschikbaar voor het autoverkeer. Auto’s veranderen van zijde aan respectievelijk de middenberm ter hoogte van Holdaal en de middenberm ter hoogte van de Charles de Kerchovelaan 21. Deze werken zullen hinder met zich meebrengen. Er wordt dus aangeraden dit deel van de R40 te vermijden.

Eerst wordt de zijde Kortrijksepoortstraat aangepakt. Alle verkeer op de R40 verloopt via de twee rijvakken kant Kortrijksesteenweg.
Gedurende vier werkdagen zal er geen verkeer via de Kortrijksepoortstraat richting binnenstad kunnen rijden. Op vrijdag 3 december 2010 ten laatste zal de Kortrijksepoortstraat opnieuw open zijn. Bewoners, handelaars en bestemmingsverkeer komende uit de richting van de Heuvelpoort, wordt aangeraden de omleiding via Eekhout, het Van Duyseplein en de Verdedigingstraat (waar de rijrichting wordt omgedraaid) te gebruiken.

Bewoners, handelaars en plaatselijk verkeer komende uit de richting van Ekkergem, wordt aangeraden de omleiding via de Pasteurlaan, de Kluyskensstraat, de Hospitaalstraat, de Coupure Links en de Verloren Kost te nemen. Verkeer richting binnenstad wordt aangeraden de omleiding via de Overpoortstraat, het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersnieuwstraat en de Jozef Plateaustraat te nemen.
In de Kortrijksepoortstraat wordt er tijdens deze periode tweerichtingsverkeer toegelaten tussen de R40 en de Verdedigingstraat.
In de nacht van dinsdag 30 november op woensdag 1 december 2010 en van woensdag 1 op donderdag 2 december 2010 wordt er gewerkt. De aannemer probeert de lawaaihinder zoveel als mogelijk te beperken.

Vanaf zaterdag 4 december 2010 wordt de zijde Kortrijksesteenweg aangelegd. Alle verkeer op de R40 verloopt via twee rijvakken kant Kortrijksepoortstraat. Verkeer komende van de Bijloke zal een rechtsaf beweging kunnen maken richting Kortrijksesteenweg. Verkeer komende van de Heuvelpoort kan een rechtsomkeerbeweging maken ter hoogte van de Henleykaai.
Ten laatste op woensdagochtend 8 december zal de verkeerssituatie op het kruispunt opnieuw normaal verlopen.
In de nacht van zondag 5 op maandag 6 december 2010 en van maandag 6 op dinsdag 7 december wordt er gewerkt. De aannemer probeert de lawaaihinder zoveel als mogelijk te beperken.

Verkeerssituatie Kortrijksepoortstraat vanaf woensdag 8 december 2010

Aangezien het tramspoor richting station in de Kortrijksesteenweg nog niet aangelegd is, moet de tram van spoor veranderen. In de laatste twintig meter van de Kortrijksepoortstraat wordt een bocht aangelegd die deze wisseling van spoor mogelijk maakt. Dat wil zeggen dat de tram de laatste twintig meter tegen de rijrichting in rijdt. Om het verkeer dat vanaf de R40 de Kortrijksepoortstraat inrijdt niet te hinderen, zal de tram een 50-tal meter dieper in de Kortrijksepoortstraat stoppen. Er wordt voor de reizigers een tijdelijke halte voorzien. Die situatie blijft geldig tot het voorjaar van 2011. Dan zal de tram opnieuw op twee sporen rijden.

Informatieavond op dinsdag 30 november 2010
Op dinsdag 30 november 2010 vindt voor de buurtbewoners een informatievergadering plaats. Ze ontvangen binnenkort een bewonersbrief die hen uitnodigt voor deze bijeenkomst op dinsdag 30 november 2010 om 20 uur in Auditorium E van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Universiteit Gent (Blandijnberg 2 te 9000 Gent). Daar krijgen de aanwezigen meer uitleg over de geplande werken.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge