maandag, september 27, 2010

Wegenis- en rioleringswerken in de Jan Palfijnstraat

De Stad Gent en Waterwegen en Zeekanaal nv willen de gedempte Nederschelde tussen het Bisdomplein en de Nieuwbrugkaai openen. Hierdoor wordt de historische samenvloeiing van Leie en Schelde hersteld en komt er een rechtstreekse verbinding tussen het stadscentrum en de Sint-Baafssite. Naar aanleiding van dit project zorgt de Stad Gent voor de heraanleg van een aantal straten in de omgeving. De Jan Palfijnstraat wordt als eerste aangepakt.

Binnen dit project startte Waterwegen en Zeekanaal nv in de week van 20 september 2010 met de bouw van de nieuwe Scaldissluis ter hoogte van de Oude Beestenmarkt. De werken omvatten de bouw van de sluis met kajakglijbaan, de elektromechanische uitrusting voor de zelfbediening ervan en de bouw van een dienstgebouw met publiek sanitair naast de Scaldissluis. De eerste spadesteek voor dit project vond plaats op woensdag 22 september 2010.

In de omgeving van dit project investeert de Stad Gent in de heraanleg van een aantal straten. De Jan Palfijnstraat is de eerste straat die binnenkort aangepakt wordt. Later volgen nog de Gildestraat, de Kalvermarkt en de Zilverenberg. De werken in de Jan Palfijnstraat starten op maandag 27 september en zullen ongeveer 40 werkdagen duren. De Jan Palfijnstraat wordt heraangelegd als woonerf.

Een woonerf is een autoluwe straat die zo is aangelegd dat doorgaand verkeer wordt afgeraden. Bij een woonerf zijn er geen verhoogde, afgebakende voetpaden zodat voetgangers, fietsers en autobestuurders plaats hebben van gevel tot gevel. De rijweg in de Jan Palfijnstraat krijgt een bestrating in keien. De parkeervakken krijgen keien in een andere kleur en in een ander formaat waardoor de parkeervakken duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van het woonerf. Vier plantvakken zorgen voor een groene toets in de straat. Daarnaast krijgt de straat ook een gescheiden rioleringsstelsel.


Omleiding
De Jan Palfijnstraat, inclusief het kruispunt met de Bisdomkaai, wordt afgesloten voor het verkeer. De omleiding loopt via de Barrestraat, Kwaadham en de Sint-Jacobsnieuwstraat. In de Bisdomkaai (het deel tussen de Sint-Jacobsnieuwstraat en de Barrestraat) wordt het éénrichtingsverkeer opgeheven.

Labels: , , , ,

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge