maandag, november 14, 2011

Weg- en Rioleringswerken in de Corneel Heymanslaan afgerond

Het UZ Gent legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe hoofdingang op de Corneel Heymanslaan. Door de komst van die nieuwe hoofdingang waren op die laan aanpassingswerken nodig. De Corneel Heymanslaan kreeg er een dubbelstrooksrotonde en de TMVW voorzag er ook een nieuwe regenwaterleiding. Die werken zijn nu afgerond en de Corneel Heymanslaan is vanaf dinsdag 15 november 2011 opnieuw normaal toegankelijk.

Rotonde en nieuwe riolering
De Corneel Heymanslaan kreeg een rotonde met dubbele rijstroken. De rotonde is zo ontworpen dat het vrachtverkeer en lange bussen de buitenste rijstrook kunnen gebruiken zonder de binnenste rijstrook te hinderen. De Corneel Heymanslaan sluit direct aan op de E17 en is belangrijk voor de ontsluiting.

Ondergronds legde het waterbedrijf TMVW een grote leiding voor de opvang van regenwater aan. Die leiding wordt later doorgetrokken naar de Leebeek. De bestaande riolering in de Corneel Heymanslaan, aan de kant van het UZ Gent, werd gerenoveerd en zal gebruikt worden voor de afvoer van afvalwater. De bestaande gracht aan de kant van de universiteitsgebouwen kreeg een nieuw profiel. Op die manier kan de gracht het regenwater laten infiltreren, bufferen en vertraagd afvoeren.

Verloop van de werken

De werken startten op maandag 30 mei 2011 en verliepen bijzonder voorspoedig. Recent werd de toplaag aangebracht en de belijningen en signalisatie geplaatst. Op dinsdag 15 november 2011 wordt de gangbare omleiding opgeheven en is de Corneel Heymanslaan opnieuw normaal toegankelijk.


Hoofdingang UZ Gent

Begin december 2011 opent de nieuwe hoofdingang van het UZ Gent op de Corneel Heymanslaan. Het ziekenhuis zal vanaf dan nauw aansluiten op het bestaande wegennet van de E17/E40 en R4.

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge