woensdag, december 14, 2011

Adolphe Pégoudlaan afgesloten voor alle verkeer

De Adolphe Pégoudlaan zal vanaf woensdag 14 december ’s nachts worden afgesloten voor al het verkeer. Op zaterdag 17 december zal er de hele dag geen verkeer in beide richtingen mogelijk zijn. Dit is nodig in kader van de bouw van de brug Noord op de site The Loop. De werken zijn wel ten gevolge van het goede weer veel vlotter verlopen, waardoor de rijstrookvermindering in beide richtingen van de Adolphe Pégoudlaan veel vroeger dan verwacht zal worden opgeheven. Vanaf dinsdag 20 december zou het verkeer terug op twee rijstroken kunnen rijden.
Tijdens de werken is de site The Loop bereikbaar via de E40.

Op de site The Loop – de voormalige Flanders Expo-site - wil de stad Gent een nieuw stadsdeel ontwikkelen met kantoren (155.000 m²), kennisbedrijvigheid (kantoorachtigen – 150.000 m²), retail en leisure (109.000 m²), ontspanning (40.000 m²) en wonen (98.500 m²).

Alvorens de site verder te ontwikkelen, moeten volgens de MOBER-studie de nodige infrastructuurwerken en overbruggingen zijn aangelegd. Die zijn nodig om de site te ontsluiten en om de Kortrijksesteenweg en de autosnelweg E40 te ontlasten. Op het terrein komen 2 bruggen: één ten zuiden en één ten noorden.

De brug Zuid is al gerealiseerd en opengesteld voor het verkeer. Sinds 2008 heeft de NV Grondbank The Loop een tijdelijke brug gehuurd om met de ontwikkeling van de site te kunnen starten. Het was de eerste keer dat er op Gents grondgebied een gehuurde brug in gebruik werd genomen.

Afsluiten
Sinds februari werd gestart met de vervanging van de metalen constructie door een definitieve betonnen brug. Brug Noord bestaat uit zes overspanningen waarvan één zich situeert boven de Adolphe Pégoudlaan. Voor de bouw van het eigenlijke brugdek boven de Adolphe Pégoudlaan is het noodzakelijk om een tijdelijke rijstrookvermindering te voorzien in beide richtingen.

De Adolphe Pégoudlaan wordt volledig afgesloten voor alle verkeer:


·        op woensdag 14 en donderdag 15 december van 20 tot 6 uur
·        van vrijdagavond 16 december 20 uur tot en met zondag 18 december 6 uur (op zaterdag 17 december zal er dus de hele dag totaal geen verkeer mogelijk zijn in de beide rijrichtingen).

Vanaf dinsdag 20 december zou weer normaal gereden kunnen worden op de Adolphe Pégoudlaan. Dan wordt de tijdelijke rijstrookvermindering opgeheven. Dit is ruim voor de aanvankelijk vooropgestelde timing van eind februari 2012. Dankzij de zachte weersomstandigheden verliepen de werken veel sneller dan aanvankelijk gepland. Dit betekent dus ook dat de verkeershinder veel vroeger dan verwacht zal zijn opgelost.

Verkeersregeling
De volledige site The Loop blijft gedurende de werken normaal bereikbaar via de E40. Ook de P&R blijft bereikbaar vanaf de E40.
Gedurende de werken zullen de nodige signalisatie en omleidingen worden voorzien: wanneer een volledige rijrichting wordt afgesloten, zal doorgaand verkeer tussen de R4 en de E40 in beide rijrichtingen worden omgeleid via de N466 (Deinse steenweg).

Labels:

U kan lid worden van de

VLD Gent Oost

door € 15 over te maken op rekening 001-5733011-96
VLD Gent Oost
Achterdries 1
9050 Gentbrugge